Minecraft server commands

Tips & tricks

Minecraft server commands helpen je om je Minecraft server te beheren. Door deze in de console te typen, kan je namelijk de server instructies geven.

Wanneer je bijvoorbeeld “/tp Creeperman” typt, kan je jezelf teleporteren naar Creeperman. Minecraft server commands zijn heel simpel en leuk om te gebruiken, maar ook heel belangrijk. Dit overzicht helpt je om ze te onthouden.

 

Console en spel

In de console kan je al deze commands gewoon typen zonder “/”. In het spel moet je wel een “/” gebruiken!

Ip bannen

Als je een speler bant dan kan dezelfde speler nog altijd op je server komen via een ander account. Als je het ip van de speler bant dan kan de computer die hij/zij gebruikt niet meer op je server komen. Vaak is dit handiger voor hackers of spammers.

Andere commands voor je server

Naast de gewone server commands bestaan er ook nog andere commands. Deze kan je verkrijgen door plugins te installeren met CraftBukkit. Denk bijvoorbeeld aan bliksemschichten, rangen, winkels en nog veel meer. Volg hiervoor onze CraftBukkit tutorial.

Een command vergeten?

Als je een command vergeten bent dan kan je in al je commands kijken voor gewoon /help te typen. Natuurlijk kan je ook dit overzicht gebruiken.

 

Dit artikel is laatst gewijzigd op 3 april 2015.

2 reacties op Minecraft server commands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Blue Captcha Image
Refresh

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>