Hackers voorkomen op je Minecraft server

Tips & tricks

Minecraft server ging voor jou op onderzoek uit. Hier volgen enkele tips om hackers of cheaters te voorkomen op je server.

Hackers zijn een echte plaag: ze vernielen heel je server en laten een heleboel teleurgestelde spelers achter. Maar wat kan je hier tegen doen? Allereerst is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen, maar je dient ook over plugins te beschikken die de veroorzaakte schade ongedaan kunnen maken. Je moet je Minecraft server dus uitrusten met allerlei plugins of andere hulpmiddelen.

Tip 1: Voldoende Moderators/Admins

Zorg ervoor dat er altijd moderatoren of admins online zijn. Dit is de beste manier om hackers te voorkomen. Indien je niet over voldoende personeel beschikt, kan je desnoods een noodcommando invoeren. Stel bijvoorbeeld in dat je verwittigt word via e-mail of SMS.

Je kan je leden ook ongemerkt schaduwen dankzij  het /vanish commando, waardoor je onzichtbaar wordt. Hievoor moet je wel over Essentials beschikken. Dit is een plugin die naast vanish ook andere handige commando’ s omvat, zoals een verbeterde kick of ban functie. Als je leden bant, doe dit dan onmiddellijk via hun IP én gebruikersnaam. Zo kunnen ze met datzelfde account niet meer joinen. Ook het IP-adres wordt geblokkeerd, waardoor ze niet meer met diezelfde computer kunnen joinen. Er bestaan echter andere wegen, waardoor deze spelers een IP-ban kunnen omzeilen. Alleen wordt het moeilijker als je ook het account bant, omdat deze hackers niet altijd over verschillende accounts beschikken. Zorg er dus ook voor dat je Minecraft server niet-cracked is (zie tip 2).

Tip 2: Geen Cracked of Illegale AccountsVoorkomen door cracked te verbieden

Een andere tip om hackers te voorkomen is het verbieden van cracked of illegale accounts. Normaal hoef je hier niets voor te doen, want standaard is dit al uitgeschakeld. Indien je server wél cracked is, schakel dit dan uit. Het zorgt voor veiligheidsproblemen en Minecraft kost op zich toch maar 20 euro, wat niet al te veel is voor zo’ n spel.

Tip 3: Modloader Multiplayer

Dit klinkt misschien raar, maar toch is dit waarschijnlijk de meest effectieve manier om hacken te voorkomen. Met modloader MP kan je, wanneer iemand inlogt, zien of deze mods gebruikt en welke. Indien nodig kan je de speler dan alsnog bannen.

Tip 4: Plugins

Bij het testen van een aantal plugins kwam ik al snel tot het besluit dat deze eigenlijk niet echt naar behoren werken. Plugins die hackers voorkomen bezorgen de niet-cheatende speler veel last en ongemak. Ze zijn vaak niet geüpdatet, waardoor er bij het gebruik van updates alsnog een melding verschijnt. Plugins zijn vaak in het Engels geschreven en het duurt vrij lang om ze te vertalen.

Een voorbeeld van een plugin is AntiCheat of hier vind je een lijstje van plugins om hackers te voorkomen.

Rollback PluginsGebied herstellen met rollback plugin

Met deze plugin kan je gebieden herstellen. Dit wilt zeggen dat je een datum kan uitkiezen waarnaar je het gebied wilt herstellen. Zo maak je de grief-acties van hackers of griefers ongedaan en behoud je een heleboel leden.

Besluit

Ik ben niet zo happig voor anti-cheat plugins: volgens mij zijn deze nogal beperkt en veroorzaken ze net nog meer last. De beste methode om hackers te voorkomen is naar mijn mening via de manuele manier, zoals met/vanish. Zorg er steeds voor dat je een geldig bewijs (zoals een screenshot) hebt als je iemand verbant van je Minecraft server. Er is niets lastiger dan een ongeldige ban…

 

Dit artikel is laatst gewijzigd op 26 december 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Blue Captcha Image
Refresh

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>