De 5 beste CraftBukkit plugins voor je Minecraft server

Reviews

In deze post sommen we vijf CraftBukkit plugins op die je gewoonweg moét kennen als admin van een Minecraft server. Weet je niet hoe je deze moet installeren? Lees dan onze CraftBukkit Minecraft server tutorial.

World Edit

World Edit

Deze CraftBukkit plugin is gemaakt voor het aanpassen van grote gebieden, je kan bijvoorbeeld een heel gebied helemaal vlak maken door alleen 2 punten aan te klikken en en op te geven wat je juist met die ruimte wil doen. Om dit te doen typ je //wand in de chat. Nu heb je een wooden axe gekregen. Terwijl je de verkregen wooden axe in de hand houd,  klik je met je rechter muisknop op het eerste punt en met de linkermuisknop op het tweede punt. Als je dat gedaan hebt doe je //set <block>. Voorbeelden van handige blocks:

World Edit biedt dus de mogelijkheid om snel te bouwen op je Minecraft server. In plaats van duizenden blokjes op te vullen, kan je nu hetzelfde doen met simpele commands.

Essentials

CraftBukkit Essentials

Deze CraftBukkit plugin bestaat uit allemaal kleine belangrijke plugins om een server te beheren. Via het command /help heb je een handige lijst met alle beschikbare commands in alfabetische volgorde. Een zeer groot deel van de Minecraft server gebruikt CraftBukkit. Vele van de bestaande commands worden uitgebreid en beter gemaakt. Ook extra’s zoals geld en gevangenissen zijn mogelijk.

iConomy

iConomy zorgt voor een geldsysteem op je Minecraft server. Door de nieuwste innovaties in de plugin kun je nu zelfs loterijen, winkels, spelen en nog veel meer installeren. Vele CraftBukkit plugins maken hiervan gebruik om de gebruiker een soort van beloning te geven.

ChestShop

Chestshop

Deze CraftBukkit plugin zorgt ervoor dat je winkels kan maken in je Minecraft server. Hoe werkt dit? Zet een chest neer, plaats vervolgens boven de chest een sign en schrijf:

Let op! Links bij de prijs, moet je de prijs zetten waarvoor jij het wilt verkopen en rechts de prijs waarvoor jij het van anderen wilt kopen, voorbeeld: B 10: S 5.

WorldGuard

Wil je je Minecraft server goed beschermd hebben? Kies dan voor de volgende CraftBukkit plugin: WorldGuard. Met deze plugin kan je heel veel verschillende dingen doen om je Minecraft server te beschermen. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde gebieden instellen waar gewone spelers niet kunnen bouwen. Chests zijn afgesloten, alleen de eigenaar en moderators kunnen die openen. Je kunt ook stenen zoals TNT, flint and steel, creepers, fire, lava, fall damage uitschakelijk en beheren, zo stel jij in hoeveel damage je van die zaken krijgt.

Besluit

Hier had je de vijf beste Craftbukkit plugins. Weet jij nog een plugin die we niet vermeldt hebben? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel is laatst gewijzigd op 4 april 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Blue Captcha Image
Refresh

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>