Hoe kan je een Minecraft server maken

Handleidingen

Wil jij je eigen Minecraft server maken, maar weet je niet hoe het moet? In deze handleiding leggen we je uit welke keuzes je moet maken om een eigen server te maken.

Minecraft server hosting

Voor we aan de slag gaan, is het belangrijk om te kiezen welk type server hosting je nodig hebt voor je Minecraft server.  Je kan uit twee opties kiezen.

Lokale server

Deze Minecraft server dient enkel voor je thuisnetwerk of eenvoudiger gezegd  om met vrienden te spelen. Hij is zeer gemakkelijk om te maken, maar heeft een paar beperkingen, waar we later op terugkomen. Bovendien is deze ook gratis.

Indien je met vreemden wilt spelen, kies je beter voor de dedicated server.

Dedicated server

Deze tweede server wordt in de eerste plaats gebruikt om met vreemden te spelen, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden voor je vrienden. Helaas kost dit type Minecraft server hosting geld.

Dedicated Minecraft server hosting

In principe zijn een lokale en een dedicated server hetzelfde, maar als je hetzelfde effect als een dedicated server wilt behalen, moet je computer de hele tijd aanstaan. Vele mensen willen dit niet en kiezen daarvoor een dedicated server.

Gewone Minecraft server

Deze server is het gemakkelijkst te maken, maar biedt geen extraatjes zoals winkels, minigames enzovoort. Dit is een klassieke server.

Minecraft server maken

De laatste, maar allerbelangrijkste stap is de Minecraft server maken. Ook hiervoor kan je weer kiezen uit twee opties.

CraftBukkit server

CraftBukkit Minecraft serverDeze server is een eigenlijk een gemodificieerde Minecraft server. CraftBukkit maakt het toevoegen van extraatjes zoals winkels en minigames mogelijk. Helaas is deze server iets moeilijker te maken.

Op deze website staan verschillende handleidingen die je helpen om je eigen Minecraft server te maken.

Dit artikel is laatst gewijzigd op 25 december 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Blue Captcha Image
Refresh

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>