[Handleiding] Minecraft server portforwarden

Handleidingen

Indien je één van de vorige server handleidingen reeds gevolgd hebt, kan je hier leren hoe je je server op een vrijwel gemakkelijke manier kan portforwarden. Vaak is dit de moeilijkste stap en velen lopen hier vast.

Waarom moet ik mijn poort openzetten?

Wanneer je portforward, laat je mensen van een ander netwerk toe om samen met jou op je Minecraft server te spelen.

Hoe zet ik mijn poort open?

Zowel CraftBukkit als Minecraft_server.exe maken gebruik van sockets. Deze sockets werden geprogrammeerd in Java. De bedoeling hiervan is om gegevens van een computer naar een server door te sturen. Om ze dan weer naar een andere computer te sturen. Zo is het mogelijk om multiplayer te spelen. Een socket maakt gebruik van poorten om gegevens door te sturen over het internet, maar als deze poorten niet open staan (bijvoorbeeld ter beveiliging), dan zullen er ook geen gegevens verstuurd kunnen worden. Daarom moeten we ervoor zorgen dat deze poorten open staan: we moeten dus portforwarden.

Portforwarden

Minecraft server portforwarden

Zoals eerder vermeldt moeten we de poorten dus openzetten. Vele mensen hebben thuis een router staan. Dit is een kastje waarmee je wifi-stralen kan uitzenden. We spreken ook wel eens van draadloos internet. Dit kastje bevat de poorten. Portforwarden is voor elke router verschillend. Het kan handig zijn indien je de gebruikershandleiding van je router raadpleegt. Heb je hem niet (meer)? Zoek je model dan op via internet. Zoek uit welke poort je server gebruikt. Standaard is dit 25565. In het bestand server.properties kan je kiezen welke poort je wil gebruiken. Het is van belang dat je deze poort ook openzet en geen andere. Misschien kan het handig zijn om hierna de poorten weer af te sluiten. Volg de instructies in je gebruikershandleiding en zet de poorten open.

Tot hier gaat deze handleiding over het portforwarden. Nu moet je proberen of andere spelers die niet tot je eigen netwerk behoren, ook de server kunnen joinen. Indien dit niet lukt, kan je hieronder een reactie achterlaten. ;)

 

 

Dit artikel is laatst gewijzigd op 27 december 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Blue Captcha Image
Refresh

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>