Minecraft server opent de deuren!

Aankondigingen

Gisteren had ik laten weten dat MS vandaag de deuren zou openen. Wat je belooft moet je doen, dus heb ik mijn website ook werkelijk online gezet. Hierbij presenteer ik jullie mijn volledig nieuw en zelfgemaakt WordPress theme! Het is de eerste keer dat ik start met een project zoals dit. Ook het WordPress theme maken was niet eenvoudig! Gelukkig had ik al wat ervaring met het designen. Html, css en php waren voor mij ook niet echt een probleem. Nu kan eigenlijk zeggen dat MS een feit is. De komende maanden zal ik jullie uitleggen hoe je het beste een Minecraft server maakt. Ik zal deze website dus beschouwen als een blog waarop ik nuttige informatie vertel over het maken en beheren van een Minecraft server. Hier volgt uitgebreide informatie hoe ik het juist aangepakt heb.

Eerste lay-out

Het eerste ontwerp.

De lay-out

De lay-out was één van de meest creatieve fasen van mijn nieuw project! Ik koos voor een eenvoudige, sobere lay-out die ik gemakkelijk kon ombouwen naar een wordpress theme. Voor de kleuren dacht ik eerder te neigen naar warme kleuren, kleuren die aan vuur doen denken, zoals geel en oranje. De kleuren zijn altijd het moeilijkste bij het maken van een lay-out. De structuur wist ik al, dus moest ik hem alleen nog maar afwerken.

De lay-out omzetten naar een template

De tweede stap was de lay-out omzetten naar html en css. Geen gemakkelijke klus, maar ik denk wel dat ik min of meer geslaagd ben, toch? Ook moest ik rekening houden met ongeordende lijsten en links, zo maakte ik het een stuk gemakkelijker om de template om te zetten naar een wordpress theme.

Van HTML en CSS naar WordPress

Na eerst de template in zijn geheel valid gemaakt te hebben, moest ik hem nog omzetten naar een wordpress theme. Dankzij een uitgebreide tutorial op het internet leek het wel vanzelf te gaan. Alleen was het soms wel zoeken naar een betere oplossing. Het moeilijkste was om rekening te houden met seo, dit zorgt ervoor dat ik beter gevonden word door de zoekmachines.

Tot slot

Nu heb ik bereikt wat jij ziet: een zelfgemaakte wordpress website. Ik hoop dat je nog regelmatig komt kijken hoe het verhaal verder zal verlopen. De bedoeling van deze blog is om mensen uit te leggen hoe ze hun eigen Minecraft server moeten maken of beheren.

Nog veel plezier op deze website!

Het MS-team!

Dit artikel is laatst gewijzigd op 31 december 2013.

Een reactie op Minecraft server opent de deuren!
  1. Lilyana zegt:

    Het is niet echt een wiki, vind ik, maar meer een traditionele’ wetisbe (met vaste’ pagina’s) waar je met meerdere personen aan kunt werken. Wel erg flexibel ik vind de pagina met bestanden erg handig, en de gadgets die je kunt toevoegen aan pagina’s (voor bijvoorbeeld een rss-feed of Twitter). Ook het opmaken van pagina’s in meerdere kolommen vind ik een fijne mogelijkheid, naast het kunnen maken van automatische inhoudsopgaves en zo. Voor bijvoorbeeld educatieve doeleinden een prima tool en ook voor veel ander huis-, tuin- en keukengebruik. En zelfs voor professioneel gebruik heeft het z’n waarde, bijvoorbeeld zoals jij het hebt gebruikt, als online extensie voor een workshop of zo. Ik denk dat ik er nog wel eens gebruik van zal maken voor het een of ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Blue Captcha Image
Refresh

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>